тел/факс:  +389 43 361 119
 тел:            +389 43 362 929

НЕГОМАК / Ексклузивен дистрибутер на RKB производи

 


Од неодамна НЕГОМАК е ексклузивен дистрибутер на производствениот асортиман на RKB Bearing Industries за Република Македонија.


За RKB Bearing Industriesskf е Швајцарска производствена организација која работи во индустријата за лежишта повеќе од 70 години, со имот од 90.000 м2 чија вредност е 135 милиони евра и капацитет за производство над 350 тони машински обработен челик.

Искуството добиено со текот на годините на RKB му дава знаење и експертиза потребнa за развивање и производство на технолошки тркалачки лежишта со додадена вредност за тешката индустрија, каде што е признат од производителите (OEM) и одржувачите (MRO) на опрема како повластен добавувач меѓу светските производители. RKB ги произведува своите лежишта во согласност со поврзаните интернационални стандарди во трите свои модерно опремени производствени погони кои се сертифицирани според ISO 9001 и ISO 14001 , одобрени и под ревизија од неколку клучни клиенти и независни тест центри за лежишта. Поради сите овие причини, RKB е општо признат како „Алтернативна Сила“ во индустријата за лежишта.

Производствениот програм на RKB е насочен на три индустриски сегменти:

1. T1: миниjатурни и мали прецизни лежишта (до 35 мм внатрешен диjаметар);
2. T2: стандардни тркалачки лежишта (до 1925 мм надворешен диjаметар);
3. T3: технолошки лежишта и апликациски оптимизирани лежишта (AOB).

За било какви прашања околу оваа серија на производи Ве молиме контактирајте нѐ во секое време.